miercuri, 1 august 2007

Deschide o mica afacere de montarea de ferestre termopan

Incepe o afacere

Visul romanului la mijlocul anilor 1990 a fost sa scape de ferestrele cenusii, din perioada comunista, cand iarna era mai frig in casa decat afara, iar crivatul batea cu putere in sufragerie.

Inventivi, romanii au patentat de-a lungul timpului diverse metode de rezistenta termica, de la cele trei randuri de ferestre (care oricum tineau frig) cu pernute intre ele, pana la umplerea cu chit a fiecarei gauri, vopsirea ramelor in fiecare an, plase de tantari si multe alte "facilitati".


Ramele din PVC, cu geam termopan, cunoscute generic "termopane" au prins imediat, in ciuda pretului mare initial, insa investitia merita, datorita perfectei izolari termice vara/iarna, rezistentei in timp (nu necesita intretinere, vopsire, chituire sau reglaje anevoioase) si nu in ultimul rand datorita esteticii.

In prezent, firmele care asigura proiectarea si montarea ferestrelor nu fac fata comenzilor, in contextul in care au aparut multi producatori pe piata, pretul a scazut, iar romanii iau un credit pentru a-si pune apartamentul la punct. Zilele ramelor din lemn subred si prost, cu geamuri ieftine de Buzau au apus si vom vedea in viitorul apropiat numai "termopane".

Va puteti deschide astfel o mica afacere, prin montarea de ferestre termopan in locuinte, institutii, firme, etc. Trebuie sa aveti cunostinte minime in domeniu, de altfel cei care au demarat astfel de afaceri sunt absolventi de Politehnica sau au diploma de inginer, insa cu putina perseverenta puteti intelege intregul proces tehnologic, mai ales ca materia prima o cumparati, nu o produceti. Dvs. asigurati realizarea ferestrelor dupa proiectul clientului si montajul.

Aveti nevoie de un numar de 10 angajati in medie, care sa fie impartiti in echipe: unii vor taia geamurile si vor ansambla ramele, iar ceilalti vor asigura montajul la domiciliul clientului.

Cea mai costisitoare parte o constitutie utilajele de taiere a geamului, a ansamblarii feroneriei si preluacrare a ramelor in forma dorita de client. Aveti nevoie de un utilaj debitat profile la doua capete, un utilaj de sudat la doua capete, un utilaj de debavurat la un capat, o masa pentru taiere geam manuala, un utilaj pentru arcuit profile PVC si un utilaj pentru acoperirea profilului cu banda autocolanta. Acesta este echipamentul minim, puteti oricand sa va extindeti portofoliul sau puteti inlocui echipamentul manual cu cel automat.

Pe langa aceste utilaje, veti cumpara bormasine cu percutie de calitate, consumabile pentru montaj si ustensile pentru demolarea tamplariei vechi si nu in ultimul rand doua Dacii Papuc, cu ajutorul carora sa transportati produsul finit. Nu va impiedica nimeni sa cumparati doua dube Fiat Ducato daca va da mana, insa pentru inceput cu Papucii va veti descurca de minune.

Nu vom insista asupra pretului pe care il veti practica pentru montarea geamului termopan, aici se vor vedea calitatile dvs. de bun afacerist. Ca regula generala, pretul nu se face la metru patrat de geam, ci include complexitatea lucrarii, tipul de deschidere a ferestrei, tipul si culoarea profilului folosit, calitatea geamului, complexitatea montajului la domiciliu, etc.

Sfaturi:

1.Mare atentie la alegerea utilajelor si materiilor prime. Nu le alegeti pe cele mai ieftine.Va veti chinui si veti da clientilor marfa de calitate slaba.
2. Mare atentie la transport si montaj. Nu putine au fost cazurtile in care ramele au venit zgariate sau geamurile ciobite, pentru ca angajatii le-au transportat incorect.
3. Aveti grija ce angajati va gasiti! Chiar daca sunt priceputi dar sperie sau sunt nepoliticosii cu clientii nu aveti ce face cu ei
4.Nu promiteti marea cu sarea si nici nu dati garantii nerealiste numai ca sa va atrageti clienti. Riscati sa va creasca nasul ca lui Pinocchio!
5. Respectati termenele de livrare si nu faceti dezastru la domiciliul clientului.
6. Ca un gest de curtoazie, mai ales daca nu se pot recupera, puteti debarasa elementele de tamplarie veche din casa clientului.

Niciun comentariu: