miercuri, 1 august 2007

Totul despre sistemele de tamplarie cu geam termoizolant

Totul despre sistemele de tamplarie cu geam termoizolant


Sfatul specialistului: Adrian Ulmeanu -reprezentant al firmei AM VIMAR IMPEX


Atunci cand cumparati sau montati sisteme de tamplarie termoizolanta trebuie sa tineti cont de cateva aspecte importante.

1.Pretul ferestrei se calculeaza in functie de materialul folosit la tamplarie, de modurile in care se doreste deschiderea ferestrei, de calitatea geamului utilizat si, nu in ultimul rand, de felul in care se face montajul. Un producator serios de tamplarie nu va va putea spune costul exact decat dupa prelucrarea unui tablou de tamplarie transmis de dumneavoastra sau masurat de catre reprezentantii sai.

2.Este obligatoriu sa cereti informatiile despre provenienta exacta a profilelor si feroneriei, tipul de geam si sigilant folosit in cazul sticlei, coeficientul de izolare a tamplariei, termenul de garantie al tamplariei, alte costuri ascunse ale ofertei. Orice producator care se respecta ar trebui sa aiba certificari din partea producatorului profilelor si a feroneriei. Un avantaj suplimentar este cazul in care producatorul de tamplarie detine un agrement de calitate tip ISO9001 in realizarea acestei activitati.

3.La alegerea materialului trebuie sa tineti cont in primul rand de cladirea in care se monteaza tamplaria. in cazul unui apartament de bloc, raportul calitate/pret este clar in favoarea PVC-ului, deoarece profilele din aluminiu cu bariera termica, de calitate buna, sunt mai scumpe decat profilele din PVC.

4.Orice sistem de tamplarie indiferent de tara de provenienta include elemente obligatorii (profile, garnituri, balamale, cremon, mecanism de inchidere) si elemente mai mult sau mai putin optionale (garnituri suplimentare, inchideri suplimentare, armaturi).

5.Coeficientul de izolare a tamplariei este dat de numarul de camere ale profilului - cu cat numarul de camere creste, cu atat izolarea este mai buna - grosimea peretelui exterior al profilului, precum si de sticla folosita in sistemul de tamplarie.

6.Un alt aspect de care trebuie tinut cont este sticla LowE (low-emision) - formata din mai multe straturi microscopice de argint care fac ca foaia de geam sa aiba o izolare termica superioara si care are o valoare termoizolanta de cateva ori mai mica decat geamul obisnuit, ca sa nu mai vorbim de plusul de siguranta oferit de etanseitatea ridicata si de rezistenta la vibratii sau lovituri.

7.Montajul trebuie executat cu scule si materiale de calitate, iar firma sa aiba referinte bune si experienta in montarea tipului de tamplarie achizitionata.

8.Atentie la aparitia condensului! Acesta poate fi cauzat de diversi factori, astfel: s-au folosit profile PVC cu mai putin de 3 camere de aer, fie geamul este de calitate slaba si pierde caldura, fie etansarea pe conturul ramelor nu a fost facuta atat la interior, cat si la exterior sau nu s-a folosit banda comprimata. in plus, exista si posibilitatea ca fereastra sa nu fie montata corect, adica de la mijlocul parapetului catre interior (in zona calda).


Deschideti fereastra!



Daca v-ati incheiat circuitul prin magazinele care comercializeaza sisteme termoizolante avand la dispozitie un bagaj de informatii despre termopan, daca v-ati decis asupra naturii profilului, asupra tipului foii de sticla si a modelului, nu v-a ramas decat sa va decideti asupra tipului de deschidere.

Veti putea opta pentru:

- deschiderea in plan orizontal;
- deschiderea in plan vertical;
- deschiderea dubla.

Niciun comentariu: